Безвъзмездна финансова помощ в размер на 70 млн.лева е определил Управляващият

...
Безвъзмездна финансова помощ в размер на 70 млн.лева е определил Управляващият
Коментари Харесай

Община Варна ще получи 70 млн. лв. за електрически автобуси и тролейбуси

Безвъзмездна финансова помощ в размер на 70 млн.лева е определил Управляващият орган на ОПОС (Оперативна стратегия околна среда) за морската ни столица. Средствата ще бъдат за закупуването на екологични транспортни средства за публичен превоз във Варна. Това заяви кметът Иван Портних, съобщи сътрудник на Actualno.com.
Той изясни, че общината е поискала увеличение на средствата в границите на неофициалното координиране на Проекта на насоки за кандидатстване по процедура „ Мерки за адресиране на превоза като източник на замърсяване на атмосферния въздух ”, в резултат на което от ОПОС са определили оптималният размер на безплатна финансова помощ, който е 70 млн. лева
Варна е една от общо 11 общини с най-замърсен въздух, на които ще бъдат отпуснати средства. Останалите общини са: Враца, Перник, Плевен, Русе, Бургас, Хасково, Сливен, Стара Загора, Столична община и Шумен.
Идеята е в тези градове да се закупят електрически рейсове и тролейбуси, които да бъдат по-екологични от остарелите транспортни средства на градския превоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР